Στο πρώτο μέρος του εξαμήνου, στο πλαίσιο εκμάθησης του sketchUp, σχεδιάσαμε το αρχέτυπο του ραδιοφώνου όπως αυτό προέκυψε ήδη από τα πρώτα χρόνια της εφεύρεσής του.
Στόχος του project αυτού είναι να απαλλαγείτε από το υπάρχον αρχέτυπο (με άλλα λόγια να ξεχάσετε τη στερεοτυπική εικόνα του ραδιοφώνου όπως έχει επιβληθεί στο συλλογικό ασυνείδητο), να στοχαστείτε επάνω στην ίδια την ιδέα του ραδιοφώνου ως μέσου, να φιλοσοφήσετε τί είναι ή τι θα μπορούσε να είναι στα επόμενα χρόνια το ραδιόφωνο και ακολούθως να σχεδιάσετε μία νέα συσκευή που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας έτσι όπως έχουν προκύψει από τις νέες διαφοροποιημένες συνθήκες (τεχνολογικές, κοινωνικές, πολιτισμικές κτλ).
Ενδεικτικά μπορείτε να αναρωτηθείτε:
- τί είναι το ραδιόφωνο σήμερα;
- τί λειτουργίες θα μπορούσε να επιτελεί;
- πώς θα μπορούσε να ενεργοποιείται;
- τί μορφή θα μπορούσε να έχει;
- πού θα μπορούσε να τοποθετείται;
Ξεκινήστε θέτοντας ένα ευρύτερο ερώτημα. Μην αντιμετωπίζετε το αντικείμενο που θα σχεδιάσετε ως ένα "ραδιόφωνο", αλλά ως μια "συσκευή ακρόασης εκπεμπόμενων προγραμμάτων", μια "συσκευή μονόδρομης ηχητικής επικοινωνίας" ή όπως αλλιώς επιλέξετε να θέσετε το ευρύτερο ερώτημά σας.
Το τελικό σποτέλεσμα θα πρέπει να έχει τη μορφή απτού -φυσικού- αντικειμένου και όχι εφαρμογής σε ψηφιακό περιβάλλον.
ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ:
Tο παραδοτέο του project θα είναι μία πινακίδα παρουσίασης μεγέθους Α1 (60 x 82 cm, portrait / κατακόρυφη) σε ψηφιακή μορφή με υψηλή ανάλυση (300dpi - σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον όγκο του αρχείου, η ανάλυση μπορεί να είναι 150dpi). Το αρχείο πρέπει να είναι σε pdf ή jpg format και αποθηκευμένο με ονομασία της μορφής "επώνυμο_όνομα_τίτλος αντικειμένου.pdf" (π.χ. "Liamadis_George_city radio.pdf"). H παράδοση θα γίνει μέσω του e-learning. Η πινακίδα μπορεί να περιλαμβάνει: φωτογραφίες, σκίτσα και σχέδια, μία σύντομη περιγραφή του concept και όποιο άλλο στοιχείο κρίνετε εσείς απαραίτητο για την υποστήριξη και περιγραφή της ιδέας σας (story boards, αρχικά σκίτσα, διαγράμματα σκέψης (mind mappings) κ.τ.λ.)
ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ (πατήστε τα links):
Ten design objects that are disappearing from the domestic landscape
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ | ΕΚΠΟΜΠΕΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ | CASE STUDIES
ΥΛΙΚΟΤΗΤΑ | MATERIALITY
New materials for smart surfaces
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου