Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

1ο μάθημα | εισαγωγή στο Β.Σ. 3


















Καλωσορίσατε στο Βιομηχανικό Σχεδιασμό 3.

Υπενθυμίζω ότι η ύλη του εξαμήνου αυτού περιέχει τη διδασκαλία αρχών σχεδιασμού σε Η/Υ, γεγονός που προϋποθέτει την αδιάλειπτη παρουσία σας στο μάθημα!
Τυχόν απουσίες, δημιουργούν δυσαναπλήρωτα κενά στην εκμάθηση [ατομικά] και γενικότερο πρόβλημα ροής του μαθήματος [για όλους μας]. Παρακαλώ λοιπόν να προσέρχεστε ανελλιπώς , κάθε Τετάρτη στις 15:00, στο μάθημα.

Το λογισμικό στο οποίο θα δουλέψουμε ονομάζεται Google Sketch Up Make και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το internet. Επειδή οι νέες εκδόσεις του προγράμματος δουλεύουν online, σας προτείνουμε -για να εργάζεστε χωρίς την ανάγκη συνεχούς σύνδεσης με το δίκτυο- να κατεβάσετε κάποια παλαιότερη έκδοση, όπως το SketchUp 2013 ή 2015. Καποια ενδεικτικά links είναι:
http://www.suplugins.com/version2std.php
https://forums.sketchup.com/t/sketchup-make-2016-download-links/37503
https://www.filepuma.com/download/sketchup_make_13.0.4812-3793/

Η πρώτη άσκηση εκμάθησης του προγράμματος είναι να σχεδιάσετε το τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο από το ραδιοφωνάκι της φωτογραφίας στο πρόγραμμα Google Sketch Up. Βρείτε την αναλυτική εκφώνηση της άσκησης στη δεξιά στήλη (Ασκήσεις Β.Σ. 3 / 1η εφαρμογή εξαμήνου)

Καλό εξάμηνο!

___________________

Στο 1ο μάθημα έγινε ήδη μια εισαγωγή στις βασικές σχεδιαστικές αρχές του προγράμματος SketchUp.
- εισαγωγή, ρυθμίσεις
- βασικές εντολές (draw line, draw rectangular, draw circle, push/pull, orbit, move, copy)
Μέχρι την επόμενη φορά εγκαταστήστε το πρόγραμμα και πειραματιστείτε με τις βασικές εντόλες, επιχειρώντας να σχεδιάσετε το ραδιοφωνάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου